четвъртък, 18 септември 2008 г.

Tiesto @ Festivalna Hall, Sofia, Bulgaria - 17.09.2008

Ето, че Tiesto отново посети нашата прекрасна страна. Датата 17 Септември 2008 година ще остане завинаги в историята и в спомените на много хора. Мястото на събитието беше зала "Фестивална", където по програма всеобщият любимец трябваше да изнесе 3-часов сет. Но нека не избързвам и да започна от началото.

До София пътувахме с влак - малък и претъпкан с хора. Обстановката беше изнервена не само заради малкото пространство полагащо се на всеки, но и заради продължителността на пътуването - 3 часа и половина. Така създалите се обстоятелсва съвсем леко помрачиха иначе веселото ми настроение, което си бях създал, имайки предвид какво ме очаква в София. И така реших да приповдигна духа като отбележа тържествено днешната дата:


След края на мъчителното пътуване най-после пристигнахме в студената София. След кратка справка с указателните табели хванахме подходящият автобус и се отправихме към хотел "Плиска" и от там към залата. В желанието си по-бързо да стигна, а и да се сгрея малко потичвах от време-навреме. Когато стигнахме залата видяхме малка група хора, които търпеливо чакаха да стане 22,00, когато щяха да бъдат допуснати вътре. С напредването на времето хората ставаха все повече и повече и градусите на настроението се покачваха, като доказателство за това може да се изтъкнат въодушевените викове на група трансъри, които гласяха: "Ti-i-i-esto, Ti-i-i-esto".

По план трябваше да ни пуснат в 22,00, но това не се случи. Започнаха да пускат някъде около 22,30, та докато дойде нашият ред минаха още около 15 минути. След като влязохме ни посрещнаха с хаус, което разбира се не ми се понрави, аз бях дошъл за Тиесто. Интересно впечатление ми направи това, че докато обикалях из София не видях нито 1 плакат за event-а. Единствените плакати бяха на касата, като ги видях се почувствах длъжен да ги снимам:
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Като влезнахме залата не беше особено пълна и изглеждаше така:
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Български DJ (забравих му името) ни подгряваше с хаус, като вокала на някои от песните изпълняваше едно момиче на живо. Програмата беше разнообразена и от саксофонист, които същи свиреше на живо. Общо взето това, беше опит да се разнообрази програмата преди идването на Супер Звездата. По план Tiesto трябваше да застане зад дековете точно в 00:00. След като в 00:10 той още не се беше появил се притесних дали изобщо ще излезе. Не си спомням точно, часа но беше малко след 00:30 - залата притихна, защото хауса свърши, тъплата веднага усети какво предстои и се подготви да посрещне така чаканият гост. И Той се появи... ухилен до уши. Започна сета си с Andy Duguid - Wasted.

Предварителната информация беше, че сетът ще е с продължителност от 3 часа. Tiesto пускаше в продължение малко над 3 часа и половина, тоест имахме половин час бонус!!!
През тези три часа и половина чухме актуални и не толкова нови хитове - като започнем от тези на Τiesto - Carpe Nocturn, Lethall Industry, In the Dark, Somewhere Inside, Just Be, Elements of Life, Break my Fall, He`s a Pirate, Adagio for Strings. Чухме и няколко песнички от ISOS 7. Други парчета, които пусна бяха - Kyau & Albert - Neo Love, DJ Eco - Tonight is Forever, Inertia - The System, Energy 52 - Cafe del Mar, Alex Kunnari - Lifter, Dokmai - Reason to believe, Cary Brothers - Ride (Tiesto Remix), Super8 & Tab - Elektra (Bart Claessen & Dave Schiemann Remix).

Точно в края на сета си, Tiesto си свали слушалките и ги надписа, а после ги хвърли в публиката и някой щастливец ги хвана. Взе си "Довиждане" с публиката и след дълбок поклон се скри отзад. През това време всички крещяха: "Tiesto, Tiesto".

Ето и някои от най-сполучливите ми снимки от партито:

Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us

След Τiesto последва afterparty-то, което водеше диджейката Лука. Чаровницата започна с хаус, а на мен не ми се слушаше, а и Тайс ме беше изморил доста и си тръгнах. Все пак направих една снимка:

Free Image Hosting at www.ImageShack.us



1 коментара:

VP каза...

БЕШЕ МНОГО ЯКООООООООООО!!!!!:))))))))))
Искам пак!!!!!! :D
А и нека те поправя - Нашият DJ пускаше до 12:20, след което намали музиката, обърна се към публиката и посочи пулта И ТОГАВАААААААААААААА публикта ИЗБУХНА!! Tiesto идваше!! Той дойде махна на всички и веднага ни поздрави с Wasted ;) Накрая, когато вече се навикахме "Tiesto, Tiesto" и излязохме да глътнем въздух беше 4:12 ... Tiesto пускаше почти 4 часа ;) Това мога да кажа аз! И беше НЕВЕРОЯТНО!!! Който го е пропуснал, просто не знае какво е изпуснал...