вторник, 11 декември 2007 г.

Bart Claessen - First Light [Yakuza]

Bart Claessen е роден през 1980 година в Холандия. Той се влюбил в музиката още по време на първите му уроци по пиано на 7-годишна възраст. На 19-годишна възраст бил силно впечатлен от електронната музика и работил усилено за да може да си купи оборудване. С помощта на синхронизатор, малко сеймпъли, компютър Atari и миксер той превърнал тавана на родната си къща в малко студио и всичко започнало...

След като завършил гимназията започнал да учи Музикални технологии в
Utrecht School Of Arts и впечатлил денс сцената една готина по-късно през 2001 с първия си рилииз: Barthezz – On The Move.
С подкрепата на топ DJ-и песента станала хит в родната му страна, а след време и световен хит с рилийзи от лейбъли като Positiva (UK), Superstar (Germany), Avex (Japan) и Ultra (US). Песента достигнала Топ 10 в над 10 страни, била номинирана за 2 холандски TMF награди и почти 150 000 копия били продадени само в Германия. Следващият хит
Infected имал почти същият успех. С тези успехи и с много гостувания по света (Trance Energy и Impulz в Холандия, Innercity в Нова Зеландия, Токио, Барселона, Москва, Бейрут, Ванкувър и други) Bart си резервирал място за върха на денс сцената.

След дълга почивка било време да се опита нещо ново и Bart решил да пуска своите нови песни под собствено име: Bart Claessen. Persona Non Grata бил първия рилийз на Bart и също първия издаден от новия лейбъл създеден от United Recordings, новият лейбъл се казвал Yakuza. Песента била приета добре, но истинският успех дошъл спокойно през лятото на 2005 със Playmo. Всеки DJ, който пуска транс, техни или нещо което звучи подобно я харесал и била включена в редица компилации. 2006-та година донесла дълго чакания следващ When Morning Comes, много ремикси за най-големите имена и лейбъли по света и дълго чаканият mashup на As Playmo Comes. С обявяването му от списаниe DJMag за DJ, който ще изригне през 2007 и много планирани продукции тази година бъдещето на Bart със сигурност излежда добре.


А сега на вашето внимание представям нов рилийз от Bart Claessen a.k.a. Barthezz.
Ето как се изказват големите имена за песента:

Tiesto: "Пуснах я в Club Life 024, на Elements Of Life турнето и на други гостувания."
Ferry Corsten: "Песента е под номер 2 в месечната класация Топ10 на Corsten's Countdown, слушателите я харесват."
Judge Jules: "Много ми харесва - пуснах я 5 пъти в няколко поредни шоута @ BBC Radio 1."
Armin van Buuren: "Пуснах я в A State of Trance"
Marco V: "Хубава разтърсващо енергична песен"
Cosmic Gate: "Наистина ни харесва, слушайте Vocal Mix."
Sander van Doorn: "Хубава песен, добре свършена работа"
Marcel Woods: "Хубава песен, напомня ми на вашия
Reflekt bootleg, тази я харесвам също."




Ако харесвате тази музика, подкрепете автора/авторите като я закупите от тук.