вторник, 13 май 2008 г.

Orjan Nilsen - La Guitarra / Scrubs [Armada]

Оrjan Nilsen, роден на 14 юни 1982 в Керкенез, Норвегия, се заинтересува от музиката в много ранна възраст. Започнал да „думка“ по барабани още на 1 годинка, баща му и брат му го инструктират през първите 9 години от живота му.


На 7 години Оrjan получава първата си музикална клавиатура и започва да се упражнява всеки ден следващите няколко години. Но идва време, когато вече не е достатъчна за него и така се започва... Мелодиите и ритъма започват да стават важна част от живота му докато достига 10 години. Един определен стил прихваща вниманието му повече от всичко останало – Трансът. След като чува различни транс компилации от Холандия, той започва все повече и повече да се омагьосва от уникалния звук, който слива красиви мелодии и ритмични бийтове толкова запленително. Оrjan иска да прави такава музика, но липсата на финанси и знанието как става това го спира за няколко години. На 16 години получава първия си синтезатор с вграден сикуенсър и дръм машина, от тук нататък нещата започват да се развиват доста бързо. Научава се как да наглася барабаните, басът и мелодиите на синтезатора си и постепенно разбира как наистина се получава правенето на музика.


След година се научава как да прави музика на компютър и какви възможности има тази малка сива кутия. Развивайки продукциите си година след година, Оrjan вече решава да предвижи нещата една стъпка напред и купи повече оборудване за да достигнат траковете му ново ниво. В края на 2004 той прави няколко неофициални ремикса и малко продукции, които привличат вниманието на хората от trance.nu общността. Неговите тракове вече се въртят в клубовете и по радио станциите по света, но все още нищо не е подписано на някой лейбъл. Лятото през 2005 нещата поемат нов обрат, когато ремиксът му на „Virunga - Simbabwe (Dj Governor's Progmix)“ е пуснат на Playground от Danjo & Styles и малко след това от Yanave по радио шоуто му „Retinal Insight“. Хората започват да показват повече интерес към работата на Оrjan, чудейки се „кой ли е той?“ Това му дава повече самочувствие и вдъхновение да работи по собствените си тракове. Тогава, през септември 2005, той прави „Red Woods“, с която разтърсва приятелите си и колегите продуценти. Изглежда, че това е пробивът, от който Оrjan се нуждаеше...


От тогава Orjan прави много разбивачи на дансинги като „Arctic Globe“, който отиде направо на първо място в Холандските класации за денс музика. Неговите тракове се пускат от най-големите имена: Armin van Buuren, Tiesto, Paul van Dyk, Ferry Corsten и списъкът продължава. В момента обикаля света и пуска като DJ, въпреки че е оставил прякора си DJ Governor да почива. Така че бъдете на щрек, където и да сте звуците на Норвежкия DJ и продуцент няма да ви избегнат, а и честно казано, бихте ли искали?


Оrjan Nilsen написва и посвещава La Guitarra за брат си Ernst Ove Nilsen, който почина на 16 декември 2007. Цитирам: "... това е директен резултат от неговата смърт. Написах тази мелодия като затворих очи и си спомних хубавите времена, които прекарахме заедно. В мелодията има част и от мен и от него." Тракът е определено един от хитовете тази година и няма да го описвам, едва ли хората между вас слушащи комерсиален транс не са го чували.


Tracklist:

01. La Guitarra (Orginal Mix)
02. La Guitarra (Marcus Schossow Remix)
03. La Guitarra (Omnia Remix)
04. La Guitarra (Orjan Nilsen Balaeric Mix)
05. Scrubs

Download Rapidshare


Ако харесвате тази музика подкрепете автора/авторите като я закупите от тук.