петък, 18 юли 2008 г.

Inertia - The System (Incl. Remixes) [Discover]

Inertia е името, зад което стоят продуцентите Neal Scarborough и John O'Callaghan.

-Neal Scarborough:

Neal Scarborough първо се утвърдява като DJ с прайм тайм шоутата си по топ денс станциите на Дъблин Kiss, Pulse и Club FM. Неговия звук на мелодичен транс с твърд вкус скоро го запращат да пуска в клубове в Дъблин като The Temple Theatre, Club Mono и други събития из Ирландия, затвърждавайки го като любимец сред клубната общност на Ирландия.

През 2004 Neal колаборира с John O'Callaghan в няколко различни проекта, най-успешните от които под името Inertia. Първия им трак, The Emerald, прихваща вниманието на Discover A&R мениджъра John Askew, който без никакво колебание подписва Inertia на Discover лейбъла. През 2005 техния втори релийс, The Chamber, ги изстрелва нагоре и след като биват забелязани името Inertia вече е в траклиста на всеки транс DJ. Пуснат е четири пъти на стартиращото парти в Cream Ibiza през Май 2005 и от Paul Van Dyk на Miami Winter Music Conference. Също е избран от Aрмин в неговото Armin Only DVD, както и взима част от годишния микс ASOT 2005. И скоро бива ремиксиран за Six-Thirty Records на Ian Betts (Ayana – Shimmer) и Discover (Thomas Datt – Alone).

2006 издига името на Neal с гостувания в Англия на събитията Passion и Fixation. Пускането на нов проект Distant Dreams в Enhanced Recordings под името Nautical Imagery му дават масивна подкрепа през годината като бива пускан от Tiesto, Armin Van Buuren, Adam Sheridan, Matt Hardwick по своя BBC Radio 1 Essential Mix и Paul Van Dyk, който го слага в своя Top 10 за 2006.

2007 е най-натоварена година за Neal. “Stung On The River” е издаден от Discover със страхотен ремикс от Sean Tyas. Напомпания ремикс на Art Of Trance – Madagascar ще бъде издаден от лейбъла Soundpiercing на Armada. Също Neal е зает с ремикс на Dave 202 - Rain Against Her предстоящ за Captivating Sounds. С още колаборации и соло проекти очаквайте да чувате името на Neal Scarborough все повече и повече през идните години.

-John O'Callaghan:

John O'Callaghan е един от най-вълнуващите продуценти в света днес“ - Paul Van Dyk, 2007.

Бързото издигане на John O'Callaghan измежду ранговете на най-добрите DJ на света беше просто блестящо. Той отъпква мястото си в глобалното транс общество през последните 18 месеца, издигайки се като един от най-продуктивните в една от най-конкурентните сцени в индустрията. Имайки на разположение симпатиите на големите играчи на сцената спечелени с неговите разтърсващи релийси и изключителни DJ представяния. John се издига през 2007 като един от главните таланти на транс сцената и на предния план на ново поколение артисти тласкащи жанра в нови измерения.

След толкова много колосални релийси и ремикси за затвърдени лейбъли като Discover, Vandit, Armada, Euphonic и Galactive, няма спор, че John O'Callaghan е един от най-търсените продуценти на света днес. Чрез своите соло релийси и продукционни партньорства той напряга креативната си мисъл за водещият английски лейбъл Discover – доставяйки чудовищни ремикси и огромни сингли като „The Chamber“, „Restricted Motion“ и „Exactly“, които са едни от най-големите тракове на 2006 и вече са постигнали статус на класики година след издаването им. 2007 е годината, през която John издаде своя очакван с нетърпение албум „Something to Live For“. Албума получава бурно одобрение от всички краища на света и е описан като „просто гениален“ от шефа на Discover, John Askew.

В първата половина на 2007 John е запитан от не кой да е а самият Paul Van Dyk да ремиксира за световно признатия лейбъл Vandit. Van Dyk е толкова впечатлен от масивния ремикс на John на „Thomas Bronzwaer – Constellation“, че веднага го запитва да ремиксира „Anthem“ на Filo & Peri. И двата ремикса се натрапват като два от най-добрите тракове за 2007 и изглежда да станат съществени транс химни за лятото. Следвайки това John току що завършва смятания за един от най-големите вокални тракове за днешно време. „Big Sky“ (с Audrey Gallagher) е бутнат до статус на химн и със сигурност издига John като една от главните сили на транс сцената. DJ номер 2 на света Armin van Buuren е „влюбен тотално“ в първата вокална разходка и веднага го подписва на неговия личен отпечатък на Armada империята – Armind.

DJ представянето на John към края на 2006 го запраща на главни събития из Полша, Холандия, Германия, Швеция и Кипър между събитията в Англия като Crasher, The Gallery, Good Greef и Inside Out, където той записва следващата част от серията компилации на Discover, „Live As“. Тази година се заформqя за него със стил след като 5 изказвания в DJ Mag Top 100 го позовават като главен претендент за 2007 (повече от всеки друг DJ в анкетата) и още 3 като лщбим продуцент за годината. Като че ли това не беше достатъчно John бива поставен на 38 позиция в анкетата на най-големия транс сайт в света, Tranceaddict, изкачвайки 115 места!

2007 несъмнено ще бъде най-голямата година до днес с покани идващи от всяка държава, която можете да си представите и списък с участия пълен от лятото до зимата. В ранната 2007 John твърдо се завръща вкъщи с изпълнения в някой от най-големите вечери, които Англия и Ирландия могат да предложат с турнето за албума му „Something to Live For“ спирайки във всички главни клубове и събития. Междувременно лятото ще докара на John още километри летене като турнето за албума му ще е интернационално спирайки на места като Ибиса, Финландия, Полша и Италия преди турнето в Южна Америка, Близкия Изток и Австралия. Ако мислите, че написаното до тук е преувеличено погледнете какво мислят за John някой от най-големите имена:

Paul Van Dyk:
John O'Callaghan е един от най-вълнуващите продуценти в света днес.“
Armin van Buuren:
„Аз подкрепях траковете на John дълго време. Той прави велика музика. Всичко, което John O'Callaghan направи действа доста добре за мен.“

Tiesto:
John несъмнено е един от най-горещите транс продуценти в света.“

Matt Hardwick:
John е истинска издигаща се звезда с плътност на продкциите, която не е достигната от никой друг.“

Agnelli and Nelson:
John O'Callaghan ще бъре бъдеща световна звезда на трансът.“

Tracklist:

Inertia - The System (Original Mix)
Inertia - The System (Thomas Bronzwaer Mix)
Inertia - The System (Tyas and Colontonio Mix)
Inertia - The System (Jon O'Birs From Within Mix)
Inertia - The System (Rest Point Mix)


Download Rapidshare


Ако искате да подкрепите продуцентите можете да закупите този релийс - beatport