четвъртък, 3 юли 2008 г.

Mike Saint JulesSunlit Clouds / Space Field [Levare]

Роден 12 Август, 1983 със съдбата да бъде част от музикалната среда Mike винаги е слушал музика дори и като невръстно дете още. Баща му е имал (и още има) музикална колекция още преди да се роди. Постепенно слушайки стари класики като The Commodores, Gladys Knight , The Pips и т.н, Mike бавно започва да научава за денс елемента в музиката. Като се има в предвид, че е израстнал с хаитянска култура, музиката покрай него е била ориентирана за танци. Не е същата като денс музиката, за която повечето от вас биха се сетили, но може да се каже, че това е денс вариантът в за хаитяните.

В 10 клас (2000) Mike отива на първите си танци организирани от училището. Има всякаква музика, но това което привлича вниманието му е денс и техно музиката. Тези стилове го карали да танцува и да не спира докато последния трак не свърши. Не се случва нищо интересно за Mike до един топъл, летен ден през 2002. Тогава Mike открива музиката, която търси.

Докато обядва пред кухненския телевизор пуска шоуто на MTV „True Life: I'm A Clubber“ и можеби това е най-хубавото нещо, което някога му се е случило. За първи път вижда човек, наречен Tiesto да пуска един от най-известните тракове по това време „Flight 643.“ Дори Tiesto да е показан по телевизията за само няколко секунди, светът на Mike се обръща наопаки. Той започва да търси информация за него и продукциите му online.

В ранната 2003 приятел по AIM казва на Mike за шоу наречено „A State of Trance.“ Той не е много сигурен какво представлява и кой го води, но бързо научава, че това начин да разбере какви нови тракове ще бъдат издадени. Той също знае, че чрез него може да е в крак с новата денс музика. Тогава започва да следи редовно шоуто на Armin van Buuren всяка седмица и не го е пропускал от 89-тия епизод.

Рано през 2004 Mike има възможността да види Armin van Buuren и DJ Remy в Roxy, Ню Йорк. За съжаление неговият приятел не иска да остане дълго, защото музикате не му е по вкуса. Mike разочарован си тръгва с него.

Февруари 2004, Mike е решен да се върне в Ню Йорк. Той отива на първото „истинско“ клубно събитие в Roxy. Не кой да е а Paul van Dyk го кара да разбере, че това е музиката, която ще остане с него до края на живота му. „Това беше най-хубавото чувство на света. Да танцуваш така сред тълпата, няма друго подобно чувство.“ Mike сериозно почувства че музиката е това, с което иска занимава и нищо друго. По-късно говори с приятел online и разбира, че има DJ оборудване.

Mike завижда на приятеля си за уменията му и възможността да купи такова обурудване. Вече идва времето и той да се сдобие с такова. „Почувствах, че трябва да спра само да слушам музиката и да се заема с нея.“ Той си купува декове и започва да тренира на всякакви стилове от транс и прогресив до хаус и техно. Mike вече започва да прави сетове по 1 час и има възможността негов сет именован „The World of Trance“ да пъде пуснат по ETS-Global (сега ETN.FM). Също се наслаждава и на други стилове като джаз и емоционален хаус, но според него те стават само за слушане и нищо друго.
Приятел съветва Mike, че ако иска да постигне нещо трябва да работи здраво и за да знае три неща: „Кръв, пот и сълзи.“ Mike използва тези три думи като мотивация за да стане по-добър DJ и иска да покаже на света, че и хората като него могат да пускат транс.

В момента той прави онлайн шоу наречено „Universal Soundz,“ което се излъчва по три онлайн радио станции: Party107, PureFM и SenseFM.

Carl Cox на транса? Работя по въпроса ;-)“

Tracklist

1. Sunlit Clouds (Original Mix)
2. Sunlit Clouds (Navigator Mix)
3. Sunlit Clouds (Arnejs Open Air Mix)
4. Space Field (Original Mix)

Download Rapidshare


Ако харесвате тази музика моля подкрепете автора/авторите като я закупите от тук.