четвъртък, 31 юли 2008 г.

Menno De Jong - Nolithando / Solid State [Intuition Holland]

Овладял редица дисциплини на музикалната индустрия, Menno de Jong вече е издълбал достатъчно дупки по дървото на денс музиката колкото човек 2 пъти по-възрастен от него. Неговата кариера на продукции и ремикси го е отвела да записва с някои от най-големите транс лейбъли на Европа и той е собственика на холандския лейбъл Intuition Recordings. Неподправен пионер на подкаста, той продуцира и разпространява многоуважаваното Intuition Radioshow от 3 години насам. Като DJ е затварял на гигове за Tiesto, Paul van Dyk и към момента е на 62-а позиция в класацията на DJ Magazine. Само на 24 години е, а вече е пускал в над 25 страни и изглежда той ще е новият шампион на холандската транс сцена.
Роден е в музикално семейство. Отнело му е съвсем малко време, за да започне да експериментира със синтезаторите в студиото на баща си. Неговата продукционна кариера започва благоприятно през 2004 когато ‘Guanxi’ неговият дебютен рилийз е подписан от Anjunabeats. Като съвършен музикален работохолик Menno продължава да прави магични и мелодични мелодии една след друга. Двойният рилийз "Magma/Momentum" и "Sjamaan" били издадени през Fundamental съответно през 2005 и 2007 година, докато "Tundra" (2005) и "Nolthando"/"Solid State" (2007) са издадени през неговият собствен лейбъл Intuition. От гледна точка на ремиксите - пренаписал е песни за The Thrillseekers, Karen Overton и Mark Otten и други.

Продукциите в студиото са му хоби още от ранна възраст. На 17 години той се прехвърлил от училищни дискотеки и партита на 2-годишна ресиденция в подземен клуб в Eindhoven. Вече зареден от положителните отзиви от "Guanxi" и токущо навършил 20 години той прекарвал цялото си време с музиката, като единствено обръщал внимание и на уроците в университета. През последните 3 години успешно се издигна в горните ешелони на транс йерархията. Menno е пускал в над 25 страни по целия свят както и за редица известни клубове и фестивали (Godskitchen, Gatecrasher, Creamfields, Trance Energy, Sensation White, Mysteryland, Amnesia Ibiza, Love Parade, Berlin, The Gaudi Arena в Москва & WMC в Маями. Заедно с всичко това Menno е пускал рамо до рамо с Tiesto, Armin van Buuren, The Prodigy, Paul van Dyk, Marco V и Markus Schulz. С неговата нон стоп усмивка, енергично танцуване и контакт с тълпата, той продължава да споделя страстта към емоционални мелодии и разстърсващи бийтове. Изгряването на Menno в класацията на DJ-ите било силно отразено в класацията Top 100 на DJ Magazine. Той дебютирал на 72 позиция през 2006-та като след година се изкачил до 62 място. Той също така е поставен на 10-о място в транс класацията Top 100 на Trance Addict.

Menno разтърсил пазара на компилации през средата на 2007. Миксирана за пръв път в стила на сериите базирани на посещения в различни държави Intuition Sessions Vol.1 South Africa събира каймака от най-забележимите парчета на лейбълите. De Jong също е бил лидер в интернет радиото и подкастинг явлението, още когато е стартирал неговото Intuitions Radoshow през 2005-та. Епизодите незабавно станали търсени от гладните за транс музика тълпи. Към момента шоуто е месечно и е базирано на честотите на XM Radio, Холандското национално Slam FM & Worldspace с 10 хиляди слушатели всяка седмица. Intuition Podcast може да бъде свалено и през iTunes.

Tracklist

1 Menno De Jong - Nolthando (Extended Mix)
2 Menno De Jong - Nolthando (Original Intro Mix)
3 Menno De Jong - Solid State (Radio Edit)
4 Menno De Jong - Solid State

Download Rapidshare


Download Megaupload


Ако харесвате тази музика подкрепете автора/авторите като я закупите от тук.