вторник, 10 юни 2008 г.

Jon O'Bir - Ways and Means [Vandit]

Живота на Jon се променя през Септември 2002, когато печели DJ състезание за Passion и списание M8, побеждавайки 300 други DJ-я. Скоро му предлагат резиденция в Godskitchen и изгледа така, че ще стане следващия DJ сензация на Великобритания.

Прояви в „the Essebtuak selection“ и шоуто на Fergie по Radio 1, също и разходка до Холандия за guestmix за Armin Van Buuren изстрелват името му на по-видимо място за широката публика.

През 2005 Jon се появява на световно известния „Essential Mix“ и по-късно през 2006 Radio 1 му предлага място в „The Residency“ сред 6 други DJ-я включително Eddie Halliwell и Nic Fanciulli. Там те представят 6 от собствените си шоута излъчвани на живо по най-слушаната радио станция на Обединеното Кралство.

Също става част от събития по Radio 1 като „One Big Weekend“ в Sunderland и сета на живо „10 years in Ibiza“ от клуб Space в Ibiza, това представя таланта на Jon пред голяма публика. След успеха на „The Residency“ той започва свое месечно шоу „Ways & Means“, чиято популярност продължава да расте сред слушателите и радио станции по света, които започват да го излъчват редовно.

По време на резиденцията си в Godskitchen, той започва да печели уважението на DJ-и и клъбъри с безгрешните си подгряващи сетове и енергични главни сетове. Показва колко многообразни са уменията му като подгрява на Sasha, Tiesto, Paul van Dyk и много други големи имена. Също запазва дансинга подвижен и по време на афтърпартитата след това. Пускайки на Air и други големи събития в Godskitchen като Global Gathering, другите клубове скоро попълват календара на Jon, включително Homelands, Gatecrasher, Slinky и международни събития в Щатите, Азия и Европа. Jon все още пуска на обикновени партитa в Godskitchen въпреки, че резиденцията му свърши през 2006-та и след всеки изминал месец повече и повече събития, и партита показват интерес към този вещ артист.

Относно неговите собствени продукции, първите му няколко проекта са колаборации с Gareth Emery и Airwave. „Escapede“, „Bouncebackability“ и „No Way Back“, продуцирани с Gareth Emery му дават предостатъчно подкрепа от най-известните DJ-и и феновете. Сингълът „Promise I Made“ продуциран с Airwave, един от любимите продуценти на Jon, също получава добра подкрепа. Със знанието придобито от съвместната работа, Jon се забива в студиото да създава своите първи соло продукции, „Effectual“ и скоро след това „Ascendancy“. Също работи по няколко ремикса включващи масивния трак „Jose Amnesia – Louder“ издаден на лейбъла на Armin Van Buuren, Armada.

Освен DJ и Продуцент, Jon Също е и мениджър на лейбъла Conspiracy Recordings, създаден през лятото на 2005-та от него и Rob Srevenson, който продължава да бълва висококачествени тракове продуцирани от нови и вече установени артисти, печелейки подкрепата от всички големи играчи на сцената.

2008 и за напред изглежда, че ще става само по-добре за Jon O'Bir. Paul Van Dyk подписва първия му албум именуван „From Within“ на собствения си лейбъл Vandit и ще бъде пуснат през лятото тази година.

С повишаващата се популярност на продукциите, радио щоуто и лейбъла си и все още под 25 години, бъдещето изглежда много светло за Jon O'Bir.

Tracklist

01. Ways and Means (Original Mix)
02. Ways and Means (Paul van Dyk Remix)
03. Ways and Means (Neal Scarborough Remix)
04. Ways and Means (Tyler Michaud Remix)


Download Rapidshare


Ако харесвате тази музика подкрепете автора/авторите като я закупите от тук.