петък, 22 август 2008 г.

Airbase - Tangerine/Spion [Intuition Recordings]

Adblock
Adblock


Историята на Airbase започва през 1994, когато придобива софтуер за създаване на музика показан от финландски братовчед. Стремежът да се подобри насочва вниманието му към нов софтуер, които всички млади продуценти би трябвало да знаят: Fast Tracker. През късните години на деветдесетте продуцира голямо количество тракове. Със заплатата от първата си работа на пълно работно време през ранната 2000 първият хардуер бива закупен, синтезатор Yamaha CS2x. С целта да подобри звука и подреждането, следващия избор попада на Cubase. За почти 2 години прави много тракове. Липсата на финансиране и ограниченията на Yamaha CS2x вече не позволяват да се добави нещо ново в продукциите. Приятел му показва шведския софтуер Propellerheads Reason 1.0. За няколко дена промяната е осъществена и цялото време бива изразходвано в Reason.

Един от първите тракове продуцирани с Reason е "Airbase – Emotion", който прихваща вниманието на немския лейбъл Alphabet City. Първият договор бива подписан и първият трак бива издаден. През това време на издигане и усъвършенстване нов снгъл от Airbase е създаден, "Genie". Решено е това да е вторият релийз. Докато го чака, други лейбъли показват интерес в други тракове написани след преобразяването с Reason и изведнъж графикът му се запълва с ремикси и други релийзи. Вече са подписани договори с лейбъли като Alphabet City, Armada, Platipus, Mondo Records, Kompressed Records, Gesture Music, Be Yourself Music и няколко други. Ремикси за направени за забележими артисти като like Iio, Safri Duo, Matt Darey, Above & Beyond, Blank & Jones и Alex Morph. Братската колаборация "First & Andre - Widescreen" е избрана да бъде химн на Sensation White Belgium Edition за 2005, издадена от утвърдения лейбъл Be Yourself Music, по-рано познат като лейбъла на ID&T, което отбелязва голям напредък и допринася за по-нататъшното вдъхновение.

С релийзите идват и заявките за гостувания. Позитивен страничен ефект след като интересът за DJ-ство се ражда в колежа през 1995-1996 като има неограничен достъп до DJ апаратура включително два винил-плейъри, cd-плейъри и миксер. Историята продължава с посещения в England, Switzerland, Norway, Denmark, Finland, Hungary, Holland, Belgium и много други държави. По-късно и щатските промотъри показват интерес.

Tracklist:
1. Airbase - Tangerine (Original Mix)
2. Airbase - Spion (Original Mix)

Download Rapidshare


Ако харесвате тази музика и искате да подкрепите автора можете да я закупите - beatport

1 коментара:

Анонимен каза...

Nai-dobriqt trance DJ za men !!!! Velik e!