вторник, 26 август 2008 г.

Alex Kunnari - Unstable [In Trance We Trust]



Alex Kunnari е роден през 1974 година в Северна Финландия в град наречен Kemi. Както Judge Jules каза на 18 Октомври 2003 по радиошоуто му, което се излъчва на вълните на BBC Radio 1 "Финландия не е добре известна със своята добра музика, но е известна със Санта Клаус и с Лапландия, което е малко иронично, защото човека, който ме посрещна там когато пусках е родом от Лапландия". Музикалната сцена на Лапландия е на светлинни години от тази в Хелзинки и за да бъде Alex в час със ситуацията в диджействането се преместил да живее там. Той казва: "Който иска да открие DJ-я в себе си трябва по-скоро да дойде тук".
Неговата история и първите му музикални стъпки започват на 14-годишна възраст, когато е силно заинтересован от музиката и за пръв път се домогва до нови плочи с различни стилове музика. В годините между 13 и 15-годишна възраст той започва да учи break dance с няколко свои приятели. По това време той е млад, но достатъчно наясно как вървят нещата в музикалната индустрия. На 15-годишна възраст местна агенция изпраща запитване до Alex дали иска да започне да пуска за нея. Без да има особени знания в диджействането той приема, а днес за тази си постъпка споделя "Нямах никаква идея какво означава да миксираш музика."
Първият му гиг е през 1989 година и за негова голяма изненада минава по-добре от добре. След като гиговете започват да се увеличават, той решава, че трябва да започне да пести спечелените пари и да си купи чифт Technics MK 1200 търнтейбъли. Постепенно той научава все повече и повече за пускането на плочи и музика на всеки гиг.
През 1993 година той се премества в Oulu, който е най-големият град в Северна Финландия и започва да пуска там, като едновременно с това започва да учи икономика. Получава предложение за резиденция в клуб DNC, който е главният и най-известният клуб в града по това време. През 1995 година идва и предложението да започне да пуска в легендарния Happy Days в Хелзинки. Това е най-известният клуб не само във Финландия, но и в цяла Скандинавия. Това било изключително голяма чест за него. Той споделя за себе си: "Откакто се преместих в Хелзинки ми се случиха много неща". За няколко години като резидент на финландски клубове прави около 250-300 гига на година. През тези 18 години на диджействане той е пускал в няколко клуба във Финландия (като гост или резидент) Berlin, BNC, Cafe Opera, Cafe Barock, Club Focus, Club Nelson, DNC, DTM, Donna K, Gigglin Marlin, Factory, Happy Days, Hype, Helsinki Club, Hesperia, Kiva, Labyrinth, Lepakko, LUX, Metro, Metropoli, Nylon, Nite Train, Night Life, Onnela, Old Fox, Rooma, Roba, Studio 51 и Tiger.
През 1992 години Alex прави и първият си гиг в чужбина и от тогава е пускал в няколко европейски страни. По време на последните сесии (1995-2008) той е пускал в Ибиза, като е изнесъл над 200 гига в клубовете Amnesia, Eden, Es Paradis Terrenal, Pacha и Space. През последните 3 сесии в Ибиза е пускал ексклузивно само на великите Съдбовни Недели на Judge Jules. Един от най-важните моменти в кариерата на Alex е когато пуска на Loveparade в Берлин, Германия. Той, споделя, че е невероятно преживяване да пускаш и да гледаш как 1,3 милиона клъбъри танцуват около теб.
Към момента той е ресидент DJ в LUX и Onnela и Club Colors, където има негово собствено събитие и звучи само във Финландия с гости DJ-и от целия свят. През последните 9 години на партитата на Club Color гости DJ-и са били Armin van Buuren, Judge Jules, Tiesto, Paul van Dyk, Ferry Corsten, Eddie Halliwell, Erick Morillo, Paul Oakenfold, Tall Paul, David Guetta, Hernan Cattaneo, Jeremy Healy and Agnelli & Nelson и други. Той също така има ресидентно място в Ministry of Sound и Godskitchen в Хелзинки, като в добавка той не само пуска там, а и ги представлява. Зад дековете неговият стил варира от прогресив хаус до транс.
Alex е правил сингли в предишните години под името Modulation и едва през Декември 2007 година издаде първият си сингъл под собственото си име. "Lifter" тръгна по-добре от очакваното и беше изкован от Tiesto, Armin van Buuren, Ferry Corsten, PvD, Judge Jules и още много други. Също е добре да се отбележи, че сингъла беше пускан 8 седмици от Judge Jules по BBC Radio 1, пускан от Тиесто по Club Life, по A State of Trance и Vonyc Sessions.
Негови предишни сингли под името Modulation също са били успешни като например "Darkstar". В Англия сингъла достигна 11 място в зимата на 2002. Всички главни DJ-и в Европа го "въртяха" и реакцията от публиката беше добра. DJ Mag даде оценка 5 от 5 - звездна песен, а Muzik mag дадоха 4 от 5. Modulation - Spirits беше Tried and Tested песен в шоуто на Judge Jules за 5 седмици. Mixmag дадоха 4 от 5 звезди на сигнъла, който беше пускан и от Paul van Dyk, DJ Tiesto, Johan Gielen, Armin van Buuren, Darude, Matt Hardwick, Ferry Corsten и други. През последните години Alex е направил ремикси за артисти като: Paul van Dyk, Tiesto, Paul Webster, Judge Jules, Bomfunk Mc’s, K-Systems и други.
Alex казва: "Песните, които съм писал като Modulation и сегашните ми позволяват да покажа музиката, която обичам и от сърцето ми тя да достига до всички клъбъри."

01. Unstable (Original Mix)
02. Unstable (Mashtronic Remix)
03. Unstable (Joonas Hahmo Deep Mix)
04. Unstable (Radio Edit)

Download Rapidshare


Ако харесвате тази музика и искате да подкрепите автора можете да я закупите - junodownload